Zařazení:
Hlavní jídla, Zelenina, Králík, Luštěniny
Kuchyně:
Počet osob:
4
Ingredience:
1 králík 300 g mražených fazolových lusků 250 g cherry rajčátek 150 ml červeného vína 4 lžíce oleje 1 cibule 1 špetka oregana pepř sůl hladkou mouku
voda na podlití
Postup:
Králíka omyjeme pod tekoucí vodou a naporcujeme. Jednotlivé proce králíka nasolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Mrkev i cibuli nakrájíme na kolečka a dáme dusit do hrnce na rozpáleném oleji. Po chvíli přidáme obaleného králíka a ze všech stran jej orestujeme. Dále králíka přendáme i se zeleninou do pekáče, podlijeme vínem a zakrytého pečeme v troubě předehřáté na 200°C po dobu 15 minut.
Poté ke králíkovi přidáme cherry rajčátka, okořeníme oreganem a pokud je třeba, podlijeme ještě trochou vody. Králíka pečeme, než je maso měkké a pak přidáme zelené fazolky a odkrytého králíka s fazolkami ještě dopečeme dalšíh 10 minut. Králíka na zelených fazolkách podáváme s vařeným bramborem.
O receptu Králík na zelených fazolkách 17.12.2011 17.12.2011
98x, uvařeno: 3x
Králík na zelených fazolkách