Debrecínská roštěnka – recept

Zařazení:

Hlavní jídla, Hovězí maso, Uzeniny

Kuchyně:

Počet osob:

4

Doba přípravy:

30 minut

Ingredience:

600 g hovězí roštěné 20 g hladké mouky 1 lžíce sádla 1 větší pórek 80 g degrecínské šunky 2 zelené papriky 100 g čerstvých hub 2 rajčata masový vývar 1 pálivá paprička 4 lžíce zakysané smetany zelená pažitka sůl

pepř

Postup:

Hovězí roštěnec nakrájíme na plátky. Zlehka naklepeme, okraje nařízneme, osolíme, opepříme a poprášíme moukou. Rozpálíme sádlo a maso po obou stranách opečeme. Vyjmeme a uložíme do tepla. Na výpeku zpěníme drobně nakrájený pórek, přidáme na nudličky nakrájenou šunku, papriku a na plátky nakrájené houby. Vše orestujeme.

Podlijeme vývarem, vložíme maso a přidáme oloupaná a nakrájená rajčata, nasekanou pálivou papričku a dusíme doměkka. Hotovou debrecínskou roštěnou podáváme pokapanou zakysanou smetanou a posypanou pažitkou.

O receptu Debrecínská roštěnka 26.03.2012 31.03.2012

10x, uvařeno: 25x

Pavlína

 

Debrecínská roštěnka

Copyright © 2023 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang