Debrecínská roštěnka – recept

Debrecínská roštěnka je maďarský způsob pečeného hovězího masa, který je oblíbený ve městě Debrecín v Maďarsku. Obvykle se podává s omáčkou připravenou ze šťávy z pečení a často se podává s brambory a zelím.

Ingredience:

  • 500 g hovězí roštěnky
  • sůl a pepř
  • 1 cibule nakrájená nadrobno
  • 2 rajčata
  • 2 papriky
  • 50 g šunky
  • 50 g sádla
  • trochu hladké mouky
  • 1 hrníček masového vývaru
  • 2-4 polévkové lžíce zakysané smetany

Postup:

Hovězí roštěnou si nakrájejte na jemné plátky. Ty osolte, opepřete, zlehka poprašte moukou a opečte na sádle z obou stran. Roštěnky odložte do tepla. Na stejném sádle si orestujte najemno nakrájenou cibuli, rajčata, papriky a šunku.

Přidejte masový vývar a plátky roštěnky a duste až není směs i maso měkké. Na hotové maso dejte lžičku zakysané smetany a podávejte s rýží. Výborné jsou také hovězí plátky se smetanou a pikantní hovězí s česnekem.

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang