Rohlíky (housky) – recept

Housky nebo rohlíky jsou druh pečiva, který je velmi oblíbený. Spousta lidí je má ráda ještě teplé a čerstvé. Tento druh pečiva se obvykle jí na snídani či večeři s máslem, paštikou nebo pomazánkou. Občas jsou také jako příloha, například k některým druhům polévek.

Ingredience:

  • 2 šálky hladké mouky
  • 1 lžíce prášku do pečiva
  • 1 lžička soli
  • 2 lžíce bílého cukru
  • 1 šálek mléka
  • 2 lžíce rozpuštěného másla
  • 1 vejce

Postup:

Předehřejte troubu na 190 °C. Ve velké míse smíchejte mouku, prášek do pečiva, sůl a cukr. V samostatné míse smíchejte mléko, rozpuštěné máslo a vejce. Mokré přísady vlijte do suchých a míchejte, dokud se nespojí.

Plech na pečení vymažte máslem nebo sprejem na pečení. Na plech ukládejte z těsta vytvarované housky nebo rohlíky ve vzdálenosti asi 2 cm od sebe. Pečte v předehřáté troubě 12 až 15 minut, nebo dokud nejsou housky zlatohnědé.

Dalším výborným druhem pečiva je kmínový chléb z domácí pekárny nebo tvarohový chléb.

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang