Králík po francouzsku – recept

Králík po francouzsku je klasický recept, který je chutný a působivý. Může být skvělým doplňkem každé večeře nebo zvláštní příležitosti. Jemná chuť králíka v kombinaci s bohatou chutí bylinek a zeleniny z něj činí skvělou volbu pro jídlo. Myslím, že je to skvělá volba pro francouzskou kuchyni a může se stát nezapomenutelným a chutným jídlem.

Ingredience:

  • 1 králík nakrájený na kousky
  • 2 lžíce dijonské hořčice
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule nakrájená nadrobno
  • 2 stroužky česneku, mleté
  • 1/2 šálku bílého vína
  • 1/2 šálku kuřecího vývaru
  • 2 lžíce čerstvých tymiánových lístků
  • 1 lžička papriky
  • sůl a pepř podle chuti

Postup:

Předehřejte troubu na 190 °C. Ve velké pánvi rozehřejte olivový olej na středně vysoké teplotě. Přidejte kousky králíka a opečte je ze všech stran. Přidejte cibuli a česnek a vařte do změknutí, asi 5 minut.

Přilijte bílé víno a kuřecí vývar a promíchejte. Přidejte tymián, papriku, sůl a pepř. Vařte 10 minut. Kousky králíka potřete hořčicí. Přeneste pánev do předehřáté trouby. Pečte 30 minut.

Podávejte s bramborovou kaší nebo křupavým chlebem.

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang