Italské kuřecí rizoto – recept

Zařazení:

Hlavní jídla, Drůbež, Rýže

Kuchyně:

Počet osob:

3

Doba přípravy:

30 minut

Ingredience:

300 g kuřecích prsíček 1 cibule 3 rajčata 100 g celeru 1 paprika 100 g hub 100 ml bílého vína 100 g tvrdého sýra 1 stroužek česneku 50 g šunky 300 g rýže 600 ml zeleninového vývaru bazalka 100 g sterilizovaného hrášku pepř sůl

olej

Postup:

Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. Olej rozehřejeme a osmažíme drobně nakrájenou cibuli. Přidáme na drobno nakrájenou zeleninu a maso a několik minut restujeme. Potom zalijeme vínem, osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek, podlijeme trochou vody a dusíme doměkka. Přebranou a propláchnutou rýži zalijeme vývarem, osolíme a vaříme při mírné teplotě 15 minut.

Do měkkého masa přidáme rýži, šunku nakrájenou na kostky, okapaný hrášek, polovinu nastrouhaného sýra a rizoto promícháme. Italské kuřecí rizoto podáváme posypané strouhaným sýrem a rajčatovým salátem.

O receptu Italské kuřecí rizoto 19.03.2012 19.03.2012

26x, uvařeno: 10x

Pavlína

Italské kuřecí rizoto

Copyright © 2023 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang