Zařazení:
Kuchyně:
Počet osob:
3
Doba přípravy:
30 minut
Ingredience:
300 g kuřecích prsíček 1 cibule 3 rajčata 100 g celeru 1 paprika 100 g hub 100 ml bílého vína 100 g tvrdého sýra 1 stroužek česneku 50 g šunky 300 g rýže 600 ml zeleninového vývaru bazalka 100 g sterilizovaného hrášku pepř sůl
olej
Postup:
Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. Olej rozehřejeme a osmažíme drobně nakrájenou cibuli. Přidáme na drobno nakrájenou zeleninu a maso a několik minut restujeme. Potom zalijeme vínem, osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek, podlijeme trochou vody a dusíme doměkka. Přebranou a propláchnutou rýži zalijeme vývarem, osolíme a vaříme při mírné teplotě 15 minut.
Do měkkého masa přidáme rýži, šunku nakrájenou na kostky, okapaný hrášek, polovinu nastrouhaného sýra a rizoto promícháme. Italské kuřecí rizoto podáváme posypané strouhaným sýrem a rajčatovým salátem.
O receptu Italské kuřecí rizoto 19.03.2012 19.03.2012
26x, uvařeno: 10x
Italské kuřecí rizoto