Nekynutý houskový knedlík – recept

Zařazení:

Kuchyně:

Doba přípravy:

45 minut

Ingredience:

600 g hrubé mouky 1/2 prášku do pečiva 1 vejce 3 rohlíky mléko dle hustoty

lžička soli

Postup:

Rohlíky nakrájíme na kostičky, které promícháme osolenou moukou a práškem do pečiva. Přidáme vejce a dle hustoty mléko, aby vzniklo tuhé těsto. Důkladně promícháme a z těsta vytvarujeme dvě až tři šišky knedlíků, záleží, jak velké knedlíky máme rádi. Knedlíky vaříme v osolené vodě po dobu přibližně třiceti minut. Před dovařením otestujeme, zda jsou knedlíky hotové tak, že do nich píchneme špejli – pokud na špejli neulpí po vytažení těsto, jsou knedlíky hotové a můžeme je vyjmout z vody. Uvařené nekynuté knedlíky můžeme ihned nakrájet, protože u nekynutých knedlíků nehrozí, že by se srazili. Nekynuté knedlíky jsou tužší a tolik nesají omáčku, jako knedlíky kynuté. Určitě jsou však nekynuté knedlíky jednodušší na přípravu, protože se nikdy nerozvaří, ani nesrazí. Nekynuté houskové knedlíky podáváme jako přílohu k nejrůznějším omáčkám, ale i k dušenému zelí (výborně chutnají zejména se sladším zelím). Pokud nám knedlíky zbydou, můžeme je osmahnout na pánvi s rozšlehaným vajíčkem.

O receptu Nekynutý houskový knedlík 20.08.2011 20.08.2011

1016x, uvařeno: 6x

Svatava



10

Další fotografie k receptu Nekynutý houskový knedlík



Fotka: Svatava

Nekynutý houskový knedlík

Copyright © 2023 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang