Nekynutý houskový knedlík – recept

Houskové knedlíky jsou tradičním pokrmem mnoha kultur a obvykle se podávají jako příloha s nějakou omáčkou a masem.

Ingredience:

  • 1 ½ hrnku univerzální mouky
  • 1 vejce
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 lžička cukru
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 šálku mléka nebo vody
  • 1/4 šálku nasekané čerstvé petrželky

Postup:

Ve velké míse smíchejte mouku, prášek do pečiva, cukr a sůl. Vmíchejte mléko nebo vodu, nasekanou čerstvou petrželku a míchejte, dokud se nevytvoří těsto. Na lehce pomoučeném povrchu těsto lehce prohněťte.

Vytvarujte z něj požadovaný tvar knedlíku. Poté si do velkého hrnce dejte vařit vodu, kterou osolíte a přivedete k varu. Když se začne voda vařit vložte do ní připravený knedlík. Občas je podeberte podběračkou, aby se nepřilepili ke dnu.

Podávejte s houbovou omáčkou nebo s rychlou svíčkovou.

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang