Počet osob:
6
Doba přípravy:
120 minut
Ingredience:
1 kg kančího masa z krku 1 velká cibule 300 g uzeného špeku Marináda: 1 lžička – sušeného tymiánu 1 lžička – koření Zvěřina (Vitana) 1 lžička – hrubé soli 20 kuliček jalovce
vše poctivě rozmělnit v hmoždíři a následně smíchat s 2 lžícemi oleje
Postup:
Kančí maso nakrájíme na kousky cca 4×4 cm a důkladně v míse promícháme s marinádou. Maso pak zakryjeme a vložíme do chladna na 24 hodin, ale lépe až na 48 hodin. V hrnci orestujeme na nudličky nakrájenou prorostlou uzenou slaninu a po vypečení tuku přidáme na hrubo nakrájenou cibuli a opečeme dohněda.
Maso po poctivém naložení zprudka orestujeme na pánvi tak, aby se zatáhlo a lehce opeklo a vložíme do hrnce ke slanině s cibulí. Výpek z pánve samozřejmě také přidáme do hrnce k masu. Podlijeme cca 0,5 l vody, přikryjeme a dusíme cca 90 minut. Dle potřeby během dušení doléváme vodu tak, aby dosahovala do ¾ masa. Jakmile je maso hotové, tak dle potřeby a zvolené přílohy zahustíme tmavou jíškou. Kance na jalovci a tymiánu podáváme s houskovým knedlíkem, šťouchaným bramborem nebo rýží.
O receptu Kanec na jalovci a tymiánu 22.09.2011 22.09.2011
86x, uvařeno: 2x
Kanec na jalovci a tymiánu