Zařazení:
Vepřové maso, Drůbež, Pomazánky, Vnitřnosti
Počet osob:
4
Doba přípravy:
30 minut
Ingredience:
4 velká kachní játra mléko na namočení jater 500 g vepřového masa z plece 100 g slaniny 6 žampionů 3 sardelky kůra z 1/2 citronu 50 ml koňaku 2 vejce směs paštikové koření 2 lžíce smetany 150-200 g másla
sůl
Postup:
Před přípravou namočíma na 2 hodiny játra do mléka. Poté játra odblaníme, seřízneme okraje a překrájíme je. Vepřové maso, slaninu a odřezky jater dvakrát pomeleme na masovém strojku. Podruhé přidáme třetinu žampionů, sardelky a citronovou kůru. Zbylé žampiony pokrájíme na tenké plátky a přidáme so umleté směsi. Přidáme vejce, osolíme, okořeníme, ochutíme koňakem a rozmícháme se smetanou.
Paštikovou formu vytřeme máslem a navršíme část směsi. Poklademe polovinu jater a opět navršíme směs. Doplníme játry a skončíme opět směsí. Formu postavíme do pekáče s vodou a vaříme při 100° C 2 hodiny. Vychladlou kachní paštiku zalijeme rozpuštěným zbylým máslem. Necháme ztuhnout a krájíme na plátky.
O receptu Kachní paštika 25.03.2012 31.03.2012
25x, uvařeno: 7x
Kachní paštika