Kachní paštika – recept

Zařazení:

Vepřové maso, Drůbež, Pomazánky, Vnitřnosti

Počet osob:

4

Doba přípravy:

30 minut

Ingredience:

4 velká kachní játra mléko na namočení jater 500 g vepřového masa z plece 100 g slaniny 6 žampionů 3 sardelky kůra z 1/2 citronu 50 ml koňaku 2 vejce směs paštikové koření 2 lžíce smetany 150-200 g másla

sůl

Postup:

Před přípravou namočíma na 2 hodiny játra do mléka. Poté játra odblaníme, seřízneme okraje a překrájíme je. Vepřové maso, slaninu a odřezky jater dvakrát pomeleme na masovém strojku. Podruhé přidáme třetinu žampionů, sardelky a citronovou kůru. Zbylé žampiony pokrájíme na tenké plátky a přidáme so umleté směsi. Přidáme vejce, osolíme, okořeníme, ochutíme koňakem a rozmícháme se smetanou.

Paštikovou formu vytřeme máslem a navršíme část směsi. Poklademe polovinu jater a opět navršíme směs. Doplníme játry a skončíme opět směsí. Formu postavíme do pekáče s vodou a vaříme při 100° C 2 hodiny. Vychladlou kachní paštiku zalijeme rozpuštěným zbylým máslem. Necháme ztuhnout a krájíme na plátky.

O receptu Kachní paštika 25.03.2012 31.03.2012

25x, uvařeno: 7x

Pavlína

 

Kachní paštika

Copyright © 2023 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang