Hrachová kaše – recept

Zařazení:

Hlavní jídla, Bezmasá jídla, Luštěniny

Počet osob:

4

Doba přípravy:

40 minut

Ingredience:

300 g hrachu sádlo nebo nějaký tuk na jíšku trochu hladké mouky 125 ml mléka kousek slaniny 1 cibule

sůl

Postup:

Hrách nejdříve přebereme, opereme a pak namočíme přes noc do studené vody. Žlutý loupaný hrách nemusíme namáčet celou noc, stačí na pár hodin, protože se rychleji uvaří a snadno se rozváří. Uvařený hrách prolisujeme sítem nebo rozmačkáme a zahustíme jíškou z tuku a hladké mouky, která jsme si promíchali s mlékem (ne úplně studeným).

Osolíme a asi 5 minutek podusíme. Hotovou hrachovou kaši omastíme a posypeme cibulkou, kterou jsme si usmažili na oleji. Podáváme s vajíčkem uvařeným natvrdo, uzeným masem nebo jenom s vařeným párkem, kyselou okurkou a chlebem. Hrachová kaše je velmi chutné, jednoduché a také poměrně levné jídlo, které určitě patří mezi tradiční české pokrmy.

O receptu Hrachová kaše 04.12.2011 13.03.2012

68x, uvařeno: 1x

azpol

 

Hrachová kaše

Copyright © 2023 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang