Zařazení:
Hlavní jídla, Bezmasá jídla, Luštěniny
Počet osob:
4
Doba přípravy:
40 minut
Ingredience:
300 g hrachu sádlo nebo nějaký tuk na jíšku trochu hladké mouky 125 ml mléka kousek slaniny 1 cibule
sůl
Postup:
Hrách nejdříve přebereme, opereme a pak namočíme přes noc do studené vody. Žlutý loupaný hrách nemusíme namáčet celou noc, stačí na pár hodin, protože se rychleji uvaří a snadno se rozváří. Uvařený hrách prolisujeme sítem nebo rozmačkáme a zahustíme jíškou z tuku a hladké mouky, která jsme si promíchali s mlékem (ne úplně studeným).
Osolíme a asi 5 minutek podusíme. Hotovou hrachovou kaši omastíme a posypeme cibulkou, kterou jsme si usmažili na oleji. Podáváme s vajíčkem uvařeným natvrdo, uzeným masem nebo jenom s vařeným párkem, kyselou okurkou a chlebem. Hrachová kaše je velmi chutné, jednoduché a také poměrně levné jídlo, které určitě patří mezi tradiční české pokrmy.
O receptu Hrachová kaše 04.12.2011 13.03.2012
68x, uvařeno: 1x
Hrachová kaše