Kuřecí Kung-Pao – recept

Zařazení:

Kuchyně:

Počet osob:

4

Doba přípravy:

20 minut

Ingredience:

400 g kuřecího masa (vykostěné, pokrájené na kostky cca 1×1cm) 50 g pražených arašídů (loupaných) 2 rovné lžíce sádla (anebo 3 lžíce oleje) 1 vejce 1 lžíce žlutého vína (postačí levné bílé krabicové) 1 lžíce sójové omáčky 1 lžička máčeného škrobu (Solamyl) špetka cukru špetka soli špetka Wei-Su (Glutaman sodný) (několik chilli papriček)

Postup:

Solamyl s dostatečným předstihem dáme do malé skleničky, zalejeme kapkou vody a necháme sednout. Ze sedlého a nabobtnalého škrobu pak přebytečnou vodu slijeme ( škrob má v tuto chvíli konzistenci velice husté pasty, že v něm zanořená lžička zůstane stát) a použijeme. Nakrájené maso smísíme se solí, škrobem a vejcem.

Necháme minimálně 10 minut stát. Na ( nejlépe litinové) pánvi rozpálíme sádlo (olej) na nejvyšší možnou teplotu (až začne mírně kouřit) a přidáme maso. Za stálého a mohutného míchání prudce restujeme na plném plameni, asi minutu a půl. Přidáme arašídy a chilli papričky. Zamícháme, necháme tak 30 sekund dále restovat a pak kung-pao zalijeme zálivkou ze žlutého vína, sójové omáčky, cukru a Wei-Su. Vše ještě jednou rychle zamícháme a dohotovíme.

Úprava musí proběhnout velice rychle, kuřecí kung-pao nemá mít téměř žádnou šťávu a maso má po úpravě vykazovat chuťově poněkud lahodně mazlavý charakter.
O receptu Kuřecí Kung-Pao 13.08.2011 13.08.2011

 

Kuřecí Kung-Pao

Copyright © 2023 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang