Thajské krevety – recept

Zařazení:

Hlavní jídla, Mořské plody

Počet osob:

2

Doba přípravy:

30 minut

Ingredience:

300 g mražených krevet 50 g čerstvého zázvoru 1/2 cibule nakrájené na plátky 1 posekaný stroužek česneku 1 lžíci arašídového oleje Ochucení: 1 lžička sójové omáčky 1 lžička rýžového vína (nebo sherry) 1 lžička rybí pasty (nebo pasty z ančoviček) Pasta z maizeny (nemusí se použít) : 1 lžička kukuřičného škrobu + 1 lžička vody Na ozdobu: čerstvý koriandr miska rýže

Postup:

Zázvor nastrouháme a mezi dvěma lžícemi z něj vymačkáme všechnu tekutinu – budeme potřebovat asi jednu lžíci zázvorové šťávy. K vymačkanému zázvoru přidáme vodu a vymačkáme z něj dalších 50 ml zředěné šťávy.

V hluboké pánvi rozehřejeme olej a minutu na něm smažíme cibuli s česnekem. Přilijeme čistou zázvorovou šťávu a ostatní přísady a za stálého míchání vše rychle osmažíme. Přidáme zředěnou zázvorovou šťávu, přivedeme k prudkému varu, do pánve vhodíme krevety a necháme je prohřát. Thajské krevety dochutíme a můžeme je také zahustit maizenou.

Thajské krevety na talíři ozdobíme koriandrem a podáváme s rýží.

O receptu Thajské krevety 25.10.2011 25.10.2011 78x

 

Thajské krevety

Copyright © 2023 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang