Hovězí plátky se smetanou – recept

Zařazení:

Hlavní jídla, Omáčky, Hovězí maso

Kuchyně:

Počet osob:

3

Doba přípravy:

75 minut

Ingredience:

3 hovězí plátky po 100 g 1 plátek másla 1 zarovnaná lžička soli 1/4 lžičky černého mletého pepře 1 lžička sójové omáčky 1 lžička worčestrové omáčky 1/2 bujónu 2 lžíce hladké mouky

1 smetana ke šlehání

Postup:

Hovězí zadní maso nakrájíme na 3 plátky, které dobře naklepeme. V kastrolu rozpustíme máslo a plátky masa na něm z obou stran opečeme. Poté přidáme sůl, pepř, sójovou a worčestrovou omáčku. Maso přiklopíme a dusíme nejprve ve vlastní šťávě, poté podlijeme horkou vodou a za občasného zamíchání a podlévání dusíme do měkka.

V troše studené vody rozmícháme hladkou mouku a omáčku zahustíme. Povaříme, dochutíme bujónem nebo solí a vše zjemníme smetanou. Hovězí plátky se smetanou podáváme s houskovým knedlíkem.

O receptu Hovězí plátky se smetanou 27.02.2012 27.02.2012

 

Hovězí plátky se smetanou

Copyright © 2023 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang