Hovězí plátky se smetanou – recept

Hovězí plátky na smetaně jsou snadným a chutným pokrmem, který lze připravit během několika minut. Připravuje se z tenkých plátků hovězího masa, smetany, hub a další zeleniny. Hovězí plátky se před vařením ve smetaně marinují s bylinkami a kořením. Pokrm je jednoduchý a podává se s bramborovou kaší nebo dušenou zeleninou.

Ingredience:

  • 1 kg hovězího masa nakrájeného na tenké proužky
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 1/2 šálku bílého vína
  • 1 šálek hovězího vývaru
  • 2 polévkové lžíce čerstvé petrželky, nasekané
  • 1/2 lžičky sušeného tymiánu
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 1/2 šálku husté smetany
  • sůl a pepř podle chuti

Postup:

Ve velké pánvi na středním ohni rozehřejte máslo a olivový olej. Přidejte plátky hovězího masa a smažte je 3-4 minuty, dokud lehce nezhnědnou. Přidejte česnek a smažte 1 minutu. Přidejte bílé víno a vařte 2 minuty.

Přidejte hovězí vývar, petrželku a tymián a směs přiveďte k varu. Snižte teplotu a vařte 10 minut. Přidejte dijonskou hořčici a smetanu a dále vařte, dokud omáčka nezhoustne a nezesklovatí. Ochutnejte a dochuťte solí a pepřem.

Hovězí plátky podávejte se smetanovou omáčkou. Z hovězího si lze také připravit pikantní hovězí s česnekem nebo hovězí plátky v pórku.

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang