Zařazení:
Hlavní jídla, Omáčky, Hovězí maso
Kuchyně:
Počet osob:
3
Doba přípravy:
75 minut
Ingredience:
3 hovězí plátky po 100 g 1 plátek másla 1 zarovnaná lžička soli 1/4 lžičky černého mletého pepře 1 lžička sójové omáčky 1 lžička worčestrové omáčky 1/2 bujónu 2 lžíce hladké mouky
1 smetana ke šlehání
Postup:
Hovězí zadní maso nakrájíme na 3 plátky, které dobře naklepeme. V kastrolu rozpustíme máslo a plátky masa na něm z obou stran opečeme. Poté přidáme sůl, pepř, sójovou a worčestrovou omáčku. Maso přiklopíme a dusíme nejprve ve vlastní šťávě, poté podlijeme horkou vodou a za občasného zamíchání a podlévání dusíme do měkka.
V troše studené vody rozmícháme hladkou mouku a omáčku zahustíme. Povaříme, dochutíme bujónem nebo solí a vše zjemníme smetanou. Hovězí plátky se smetanou podáváme s houskovým knedlíkem.
O receptu Hovězí plátky se smetanou 27.02.2012 27.02.2012
Hovězí plátky se smetanou