TIP: Co by v pokoji pro miminko nemělo chybět!

Chystáte se na příchod nového člena rodiny a cítíte se trochu ztracení v tom, jak zařídit jeho pokojíček, aby byl nejen krásný, ale i praktický? Nebojte, nejste v tom sami, máme pro vás pár tipů, jak na to!

1. Rostoucí postýlka – investice, která se vyplatí

Začněme u základu každého dětského pokoje – postýlky. Našim tipem jsou rostoucí postýlky! Jsou skvělou volbou, protože „rostou“ společně s vaším dítětem. Při pořízení této postýlky budete nadšeni především z úložných prostor či místa na přebalování, navíc rostoucí postýlka nepostrádá žádnou z běžných funkcí postýlek pro miminko, jako jsou například stahovací bočnice. Jakmile však postýlka přestane vašemu dítku stačit, tak není problém ji za pomoci drobné montáže přizpůsobit pro dítě mnohdy až do 12 let. Jedním nákupem si tak vyřešíte dilema na mnoho let dopředu. Po rozkladu často získáte nejen postýlku pro větší dítě, ale také například dětský psací stůl nebo malé úložné komody.

2. Dětské skříně: organizace je klíč

Miminko nepotřebuje tolik prostoru na oblečení jako starší dítě, a tak by bylo jednoduchým řešením pořídit menší dvoudveřovou skříň a je hotovo! Ale opravdu je tomu tak? Doopravdy se vyplatí i nad tímto nákupem se nejdříve zamyslet, jak dlouho plánujete dětskou skříň mít. Pokud byste rádi, aby celý pokoj rostl s Vašim dítěte, tak i zde doporučujeme nákup do budoucna. Zaměřte se spíše na prostornější skříně, které na začátku nemusíte zaplnit oblečením, ale jejich prostory využijete na uložení jiných věcí. Jakmile však dítě vyroste, tak máte prostory ihned k dispozici a nemusíte tak řešit výměnu šatní skříně za větší.

3. Praktické přebalovací pulty: nejen o vzhledu

Přebalovací pult by měl být nejen pěkný, ale především praktický. Vyberte model s dostatkem úložného prostoru pro pleny, oblečení a další nezbytnosti. Některé pulty mohou později po rozložení sloužit jako komoda a police, což je další plus pro dlouhodobé využití.

4. Chytré úložné řešení: využijte každý centimetr

V dětském pokoji se vždy hodí extra úložný prostor. Využijte chytré úložné systémy, které lze integrovat pod postýlku nebo komody hodící se do designu zbytku pokoje. Komody jsou velice univerzálním úložným prostorem a využijete je v jakékoli místnosti.

5. Bezpečnost především

Při zařizování nezapomeňte na bezpečnost. Všechen nábytek by měl být stabilní a bez ostrých hran, zásuvky opatřené bezpečnostními krytkami a okna zajištěná tak, aby se dítě nemohlo samo dostat na parapet. Vhodné je také vybírat nábytek s osvědčením o bezzávadnosti a vhodnosti použití pro děti.

Maminky, pamatujte, že pokojíček pro vaše miminko by měl být místem, kde se budete oba cítit pohodlně a bezpečně. S trochou plánování a správnými kousky nábytku to zvládnete hravě.

Líbí se vám tyto tipy? Sdílejte tento příspěvek s dalšími budoucími maminkami, které by mohly ocenit malou pomoc při přípravě na příchod jejich nového člena rodiny!

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang