Buchta z vanilkových pudinků – recept

Ohlásila se vám nečekaná návštěva a vy nevíte, co rychle připravit ke kávě? Co zkusit tuto rychlou buchtu do srnčího hřbetu z vanilkových pudinků? Není tak rychlá jako hrníčkový mug cake, ale efekt má rozhodně větší.

Dort z vanilkového pudinku je snadný a chutný dezert, který se hodí pro každou zvláštní příležitost. Kombinace sladkého vanilkového pudinku, nadýchaného dortu a krémové polevy z něj dělá neodolatelnou pochoutku.

Dort z vanilkového pudinku je skvělým dezertem pro každou příležitost. Snadno se připravuje a vypadá působivě. Navíc výborně chutná.

Ingredience na buchtu z vanilkových pudinků

  • 4 vajíčka
  • 4 vanilkové pudinky
  • 200 ml oleje
  • 200 ml cukru
  • 1/2 prášku do pečiva

Postup na buchtu z vanilkových pudinků

  1. Smícháme dohromady všechny ingredience a vymícháme hladké těsto.
  2. Nalijeme do vymazaného a vysypaného srnčího hřbetu a dáme péct do vyhřáté trouby na 180 °C. Upečení vyzkoušejte špejlí, když je těsto správně upečené, špejle vyjde čistá, beze zbytků těsta.
  3. Po upečení buchtu nakrájíme na menší plátky. Mezi dva plátky dáme marmeládu (ale nemusíme) a nakonec povrch buchty ozdobíme šlehačkou.

Tipy pro vás

  • Pokud zrovna nemáte po ruce vanilkový pudink, podívejte se do spíže, jestli nenajdete alespoň kukuřičný škrob.
  • Vanilkový pudink není nic jiného než kukuřičný škrob s vanilkovým aroma. Proto ho můžete ve všech vařených i pečených receptech nahradit za kukuřičný škrob. 1 sáček odpovídá 37 gramům kukuřičného škrobu.
  • Často se používá do náplní koláčů, buchet i na uvaření skvělého pudinku. Pro vanilkovou chuť přidejte trochu vanilkového cukru nebo extraktu.
  • Pro kakaový pudink přidejte lžičku nebo dvě kakaa.

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang