Bůčková roláda vařená – recept

Tuto roládu z vepřového masa nemusíte vždy jen péct, skvěle chutná i vařená. V tu chvíli připomíná spíše uzeninu, ale i tak je to chuťový zážitek, který stojí za vyzkoušení.

Při nákupu bůčku byste měli hledat maso, které je dobře prorostlé tukem. Tento tuk pomůže udržet maso vlhké a křehké během dlouhého vaření. Bůček lze připravovat různými způsoby. Lze ho pomalu vařit na sporáku, v pomalém hrnci nebo v troubě. Může se také grilovat nebo udit.

Při pomalém vaření bůčku je důležité, aby se vařil pomalu. To znamená, že se vaří při nízké teplotě (asi 200-250 °C) po dobu několika hodin. To pomůže rozložit tuhé pojivové tkáně a bůček bude křehký. Důležité je také vařit bůček tak dlouho, aby dosáhl vnitřní teploty alespoň 160 stupňů.

Bůček lze podávat s různými přílohami nebo omáčkami. Často se podává s barbecue omáčkou nebo s různými druhy zeleniny a obilovin.

Ingredience na bůčkovou roládu

  • 1 kg bůčku
  • 8 vajec
  • 8 stroužků česneku
  • 3 lžíce vegety

Postup na bůčkovou roládu

  1. Maso umeleme, česnek oloupeme, očistíme a prolisujeme. Vše promícháme a dáme do tlačenkového střeva. Do hrnce s dostatkem vody vložíme bůčkovou roládu a vaříme ji zhruba 90 minut a během vaření průběžně otáčíme.
  2. Podáváme jak teplou s brambory a dušenou zeleninou nebo studenou s chlebem.

Věděli jste, že?

Nejoblíbenějším způsobem přípravy vepřového bůčku je jeho pečení v troubě. Výsledkem je křehké, šťavnaté maso plné chuti s křupavou kůží. Tuk, který na bůčku během pečení zůstává, mu dodává bohatost a hloubku chuti, které nelze dosáhnout u žádného jiného kusu vepřového masa.

Vepřový bůček je skvělým zdrojem bílkovin a obsahuje hodně tuku, který mu dodává báječnou, bohatou chuť. Tuk také pomáhá udržet maso při vaření vlhké a křehké. Vepřový bůček lze připravit různými způsoby v závislosti na požadované chuti. Může se grilovat, péct, dusit nebo dokonce pomalu vařit, jak ukazuje náš recept.

Vepřový bůček můžete použít také na přípravu trhaného vepřového masa. Tento pokrm se připravuje pomalým vařením vepřového masa, dokud není měkké, a následným rozdrobením na malé kousky. Tento pokrm se často podává s aromatickou omáčkou a může se podávat v burgrech, v tacos, a nebo v salátech.

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang