Fazole s pečeným bůčkem – recept

Fazole s pečeným vepřovým bůčkem jsou snadným a chutným pokrmem, který se skvěle hodí na večeři během všedního dne. Tento pokrm se skládá ze šťavnatých kousků vepřového bůčku pečených do křupava s jednoduchou směsí fazolí. Chuť vepřového masa, fazolí a koření vytváří vydatný pokrm, na kterém si pochutná celá rodina. Tento pokrm podávejte s jednoduchým přílohovým salátem nebo pečenou zeleninou, abyste získali kompletní a chutné jídlo.

Ingredience:

  • 1 balení fazolí pinto
  • 2 stroužky česneku, mleté
  • 1 velká cibule nakrájená na kostičky
  • 2 papričky jalapeňo, zbavené semínek a nakrájené nadrobno
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička chilli
  • 1 lžička uzené papriky
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 2 šálky zeleninového vývaru
  • 2 šálky vody
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 větší kostka vepřového bůčku, nakrájeného na centimetrové kostky
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička čerstvě mletého černého pepře
  • 1 limetka nakrájená na klínky

Postup:

Fazole pinto vložte do mísy a zalijte vodou. Nechte je přes noc namočené.

Fazole slijte a přendejte do velkého hrnce. Přidejte česnek, cibuli, papričky jalapeňo, kmín, chilli, uzenou papriku, oregano, zeleninový vývar a vodu.

Na středním ohni přiveďte k varu a snižte teplotu na minimum. Za občasného míchání vařte asi 1 hodinu nebo dokud fazole nezměknou.

Na velké pánvi rozehřejte na středním plameni olivový olej. Přidejte kostky vepřového bůčku a dochuťte je solí a pepřem. Za občasného míchání vařte asi 10 minut nebo dokud kostky vepřového bůčku nezhnědnou.

Z pánve slijte přebytečný tuk. Vařené kostky vepřového bůčku přidejte k fazolím a promíchejte.

Dusíme 10-15 minut nebo dokud nejsou kostky vepřového bůčku uvařené. Podávejte teplé s čerstvě vymačkanými klínky limetky. Dobrou chuť!

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang