Pikantní bramboráky – recept

Tyto pikantní bramborové placky jsou chutnou a snadno připravitelnou svačinou nebo přílohou. Připravují se z nastrouhaných brambor, nakrájené cibule a jalapeños a jsou ochucené česnekem, paprikou a kmínem. Smaží se na pánvi, dokud nejsou lehce zlatavé a křupavé, a mají jedinečnou a lahodnou chuť. Palačinky lze podávat s oblíbenou omáčkou nebo kořením, nebo si je vychutnat samotné.

Ingredience:

  • 2 oloupané a nastrouhané brambory
  • 1/4 hrnku mouky
  • 1/4 lžičky soli
  • 1/4 lžičky česnekového prášku
  • 1/4 lžičky uzené papriky
  • 1/4 lžičky chilli
  • 1/4 lžičky mletého kmínu
  • 1/4 lžičky sušeného oregana
  • 2 lžíce olivového oleje

Postup:

Ve velké míse smíchejte nastrouhané brambory, mouku, sůl, česnekový prášek, uzenou papriku, chilli, kmín a oregano. Ve velké pánvi rozehřejte olivový olej na středně vysoké teplotě. Naberte 1/4 šálku bramborové směsi a vložte ji na pánev. Pomocí špachtle ji mírně zploštěte.

Smažte 2-3 minuty z každé strany, nebo dokud nejsou zlatavé a křupavé. Přendejte na talíř a opakujte se zbývající bramborovou směsí. Podávejte horké s oblíbenými přílohami.

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang