Žravé řezy – recept

Ať už jste začátečník nebo jen nemáte čas, tato lahodná pochoutka na vás určitě udělá dojem. Díky základním ingrediencím ze spíže a jednoduchým pokynům zvládnete připravit lahodné tzv. žravé řezy během chvilky. Výsledek? Nadýchaný koláč, po kterém budete chtít ještě. Oblékněte si tedy zástěru, nasbírejte si ingredience a pusťte se do tohoto báječného receptu na snadný dort.

Ingredience:

  • 2 hrnky hladké mouky
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 šálku nesoleného másla, změklého
  • 3/4 šálku cukru krystal
  • 3/4 hrnku hnědého cukru
  • 2 velká vejce
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 šálek čokoládových lupínků (polosladká nebo mléčná čokoláda)

Postup:

Předehřejte troubu na 175 °C a vyložte plech pečicím papírem. Ve středně velké míse prošlehejte mouku, jedlou sodu a sůl. Odstavte stranou.

Ve velké míse smíchejte změklé máslo, krystalový cukr a hnědý cukr do světlé a nadýchané pěny.

Po jednom zašlehejte vejce a poté vanilkový extrakt. Postupně přidávejte směs suchých přísad do mokrých přísad a po každém přidání dobře promíchejte.

Přimíchejte čokoládové lupínky, dokud nejsou rovnoměrně rozprostřeny po celém těstě. Na připravený plech házejte kulaté polévkové lžíce těsta na sušenky a rozdělte je asi 2 palce od sebe.

Pečte 10-12 minut nebo dokud nejsou okraje lehce zlatavé a středy stále mírně měkké.

Vyjměte sušenky z trouby a nechte je několik minut vychladnout na plechu, než je přenesete na drátěnou mřížku, aby zcela vychladly.

Vychutnejte si tyto řezy se sklenicí studeného mléka nebo jako samostatnou sladkou pochoutku!

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang