Žravé řezy – recept

Ingredience:

na těsto: 250 g cukru 150 g hladké mouky 5 vajec (žloutky) 5 lžic horké vody 1/2 prášku do pečiva na náplň: 1 šlehačka 2 krémovité zakysané smetany kompotovaný ananas na želé: 2 vanilkové pudinky

Postup:

Nejdříve si připravíme těsto – žloutky, cukr, vodu ušleháme, přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec opatrně vmícháme sníh. Korpus na žravé řezy pečeme ve formě s vyšším okrajem, vymazané tukem a vysypané hrubou mukou. Troubu předehřejeme na 180 °C, řezy upečeme a necháme vychladnout. Zatímco se řezy pečou, připravíme náplň. Ušleháme šlehačku do tuha a osladíme dle chuti.

Kysané smetany opatrně smícháme se šlehačkou a přidáme na kostičky nakrájené okapané ovoce (ananas můžeme nahradit jakýmkoliv jiným druhem kompotovaného ovoce). Směs natřeme na vychladlý korpus řezů. Nakonec uděláme želé. Šťávu z kompotu dolijeme vodou, aby jsme měli 3/4 litru tekutiny. Tu povaříme se 2 pudinky. Prochladlé želé nalijeme na náplň a dáme do ledničky.

O receptu Žravé řezy 20.08.2010 11.08.2011

 

Žravé řezy

Copyright © 2023 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang