Kakaová zrna s rumem – recept

Kakaová zrna s rumem je požitkářská pochoutka, která se stane hitem. Jedinečný a chutný recept na dezert ohromíte všechny. Čokoládová chuť kakaových bobů je dokonale doplněna sladkostí cukru, bohatostí másla a hřejivostí rumu.

Ingredience:

  • 60 – 90 ml rumu
  • 1 šálek tučné smetany
  • 1/4 šálku kakaového prášku
  • 1/4 šálku krystalového cukru
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 2 lžíce másla
  • 1/4 šálku jemně nasekaných kakaových bobů
  • čokoláda na vaření

Postup:

Ve středně velkém hrnci smícháme rum a smetanu a zahříváme je na mírném ohni, dokud se nezačnou vařit.

Přidáme kakaový prášek, cukr a vanilkový extrakt a za stálého míchání mícháme, dokud se vše zcela nerozpustí.

Přidáme máslo a mícháme, dokud se zcela nerozpustí.

Odstavíme hrnec z ohně a vmícháme nasekané kakaové boby. Pak tvoříme válečky a uprostřed uděláme podélnou jamku.

Následně namáčíme v rozpuštěné čokoládě.

Před podáváním necháme vychladnout.

Tento lahodný dezert podáváme s šálkem kávy, aby byl zážitek kompletní.

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang