A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W Z
Zařazení:
Hlavní jídla, Bezmasá jídla, Zelenina
Kuchyně:
Počet osob:
4
Ingredience:
600 g žampionů 2 vejce hladká mouka strouhanka mléko sůl
olej
Postup:
Na smažení používáme mladé malé žampiony. Žampiony důkladně očistíme od zbytků hlíny a jehličí a přepůlíme svisle od hlavičky k noze. Nakrájené žampiony osolíme a chvíli necháme odpočinout. Zatím si rozšleháme vajíčka s trochou mléka a připravíme mouku a strouhanku na obalování.
Žampiony postupně obalujeme v mouce, rozšlehaném vajíčku a nakonec ve strouhance (klasický trojobal). Obalené žampiony rovnou smažíme na rozpáleném oleji, než strouhanka zhnědne. Smažené žampiony servírujeme ihned po usmažení, vhodnou přílohou jsou vařené brambory s tatarkou.
O receptu Smažené žampiony 27.07.2011 27.07.2011
Další fotografie k receptu Smažené žampiony
Fotka: JanaB
Fotka: JanaB
Fotka: JanaB
Smažené žampiony
Poslední související příspěvky v diskusním fóru