Smažené žampiony – recept

  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  Z 

Zařazení:

Hlavní jídla, Bezmasá jídla, Zelenina

Kuchyně:

Počet osob:

4

Ingredience:

600 g žampionů 2 vejce hladká mouka strouhanka mléko sůl

olej

Postup:

Na smažení používáme mladé malé žampiony. Žampiony důkladně očistíme od zbytků hlíny a jehličí a přepůlíme svisle od hlavičky k noze. Nakrájené žampiony osolíme a chvíli necháme odpočinout. Zatím si rozšleháme vajíčka s trochou mléka a připravíme mouku a strouhanku na obalování.

Žampiony postupně obalujeme v mouce, rozšlehaném vajíčku a nakonec ve strouhance (klasický trojobal). Obalené žampiony rovnou smažíme na rozpáleném oleji, než strouhanka zhnědne. Smažené žampiony servírujeme ihned po usmažení, vhodnou přílohou jsou vařené brambory s tatarkou.

O receptu Smažené žampiony 27.07.2011 27.07.2011

 

Další fotografie k receptu Smažené žampiony



Fotka: JanaB


Fotka: JanaB


Fotka: JanaB

Smažené žampiony

Poslední související příspěvky v diskusním fóru

Copyright © 2023 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang