A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W Z
Zařazení:
Zákusky
Ingredience:
200 g bílků 360 g cukr krupice
vanilkový cukr
Postup:
Bílkový krém do kremrolí získáme spojením cukrového rozvaru se sněhem ušlehaným z bílků a cukru. Nejdříve si dáme vařit 2/3 cukru a tolik vody, aby byl cukr zcela zatopen. Cukrový rozvar vaříme na nižším plameni, aby v průběhu vaření teplota rozvaru příliš nepřesáhla 100° C. Rozvar by měl mít tahavou konzistenci a že je hotový nejlépe poznáme, když si z drátu uděláme očko, které namočíme do rozvaru a dlouze do něj foukneme jako do bublifuku – mělo by se vytvořit několik spojených bublin – jedna za druhou. Již v průběhu vaření cukerného rozvaru si vyšleháme bílky, do skoro vyšlehaných bílků přisypeme 1/3 cukru a došleháme na tuhý sníh. Cukerný rozvar zašleháme ihned po uvaření do sněhu z bílků s cukrem. Došleháme a hotovým bílkovým krémem můžeme pomocí cukrářského pytlíku plnit kremrole.
O receptu Základní bílkový krém do kremrolí 02.12.2011 30.12.2011
51x, uvařeno: 1x
![]() |
41
Základní bílkový krém do kremrolí
Poslední související příspěvky v diskusním fóru
Jak šlehat bílky na sníh?
Kolik druhů Vánočního cukroví pečete?