Základní bílkový krém do kremrolí – recept

       A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  Z 

Zařazení:

Zákusky

Ingredience:

200 g bílků 360 g cukr krupice

vanilkový cukr

Postup:

Bílkový krém do kremrolí získáme spojením cukrového rozvaru se sněhem ušlehaným z bílků a cukru. Nejdříve si dáme vařit 2/3 cukru a tolik vody, aby byl cukr zcela zatopen. Cukrový rozvar vaříme na nižším plameni, aby v průběhu vaření teplota rozvaru příliš nepřesáhla 100° C. Rozvar by měl mít tahavou konzistenci a že je hotový nejlépe poznáme, když si z drátu uděláme očko, které namočíme do rozvaru a dlouze do něj foukneme jako do bublifuku – mělo by se vytvořit několik spojených bublin – jedna za druhou. Již v průběhu vaření cukerného rozvaru si vyšleháme bílky, do skoro vyšlehaných bílků přisypeme 1/3 cukru a došleháme na tuhý sníh. Cukerný rozvar zašleháme ihned po uvaření do sněhu z bílků s cukrem. Došleháme a hotovým bílkovým krémem můžeme pomocí cukrářského pytlíku plnit kremrole.

O receptu Základní bílkový krém do kremrolí 02.12.2011 30.12.2011

51x, uvařeno: 1x

azpol



41

Základní bílkový krém do kremrolí

Poslední související příspěvky v diskusním fóru

Jak šlehat bílky na sníh?
Kolik druhů Vánočního cukroví pečete?

Copyright © 2023 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang