A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W Z
Zařazení:
Hlavní jídla, Bezmasá jídla
Kuchyně:
Doba přípravy:
15 minut
Ingredience:
Postup:
Knedlík nakrájíme nebo naloupeme na kousky a prudce osmahneme na rozpáleném oleji. Když se na knedlíku vytvoří slabá kůrčička, zmírníme teplotu, přidáme vejce, osolíme a zamícháme. Knedlík s vejcem smažíme na nižší teplotu a občas mícháme, aby se na knedlíku přichytily kousky sraženého vejce. Knedlík s vejcem je jednoduché a chutné jídlo, v české kuchyni nepochybně velmi tradiční. K tomuto pokrmu se skvěle hodí kyselý okurek.
Tip: Pokud chceme mít pikantnější alternativu, spolu se solí přidáme ke knedlíku s vejcem špetku pepře.
O receptu Knedlík s vejcem 20.08.2010 17.10.2011
Další fotografie k receptu Knedlík s vejcem
Fotka: JanaB
Knedlík s vejcem
Poslední související příspěvky v diskusním fóru