Zelný salát Coleslaw – recept

Salát Coleslaw je skvělou přílohou k mnoha jídlům. Je lehký a osvěžující a skvěle doplní jídlo o křupavou chuť. Navíc ho lze snadno upravit tak, aby vyhovoval jakýmkoli dietním potřebám nebo preferencím.

Ingredience:

  • ½ hlávky zelí, nakrouhané
  • 2 mrkve, nastrouhané
  • 1 červená cibule, jemně nakrájená
  • ½ hrnku majonézy
  • 2 lžíce bílého octa
  • 2 lžíce cukru
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup:

Ve velké míse smícháme zelí, mrkev a červenou cibuli. V samostatné míse vyšleháme majonézu, ocet, cukr, sůl a pepř. Směs majonézy nalijeme na směs zelí a dobře promícháme.

Před podáváním přikryjeme a necháme v chladničce alespoň 1 hodinu odležet.

Salát Coleslaw je výborný sám o sobě, ale lze ho zkombinovat s masem a brát ho jako přílohu. Nejčastěji se podává k burgeru. Je lehký a vynikající. Pro ty, který Coleslaw mají rádi, existuje i podobný salát z celeru, který je podobně jako Coleslaw skvělou variantou k masu i samostatně.

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang