A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W Z
Zařazení:
Moučníky, Bezmasá jídla
Ingredience:
110 dkg hladké mouky 3/4 l mléka 15 dkg cukr krupice 1 kostky droždí 5 žloutků 25 dkg omega sůl, van.cukr povidla, tvaroh smíchaný se žloutkem a cukrem krupicí dle chuti
Drobenka:hrubá nebo pol mouka, cukr moučka, tuk
Postup:
Z mléka, cukru a droždí uděláme kvásek, který necháme vykynout, po vykynutí vlijeme do mouky, žloutků, špetkou soli, van. cukru a nastrouhanou omegu. Vypracujeme hladké těsto, které necháme vykynout. Po vykynutí dáme na vál a rozdělíme na stejné klonky. Z těch pak uděláme placky, vložíme na ně tvaroh a zabalíme. Necháme znovu nakynout. Poté na kuličce promáčkneme prohlubeň a do ní vložíme povidla a posypeme drobenou. Pečeme na 200°C do zlato-hnědé barvy.
O receptu Moravské koláče 02.12.2011 02.12.2011 20x
Moravské koláče