Zapečené plněné cannelloni – recept

       A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  Z 

Zařazení:

Hlavní jídla, Hovězí maso, Těstoviny

Kuchyně:

Počet osob:

4

Doba přípravy:

60 minut

Ingredience:

1 balení cannelloni 600 g mletého masa olej 2 střední cibule 3-4 stroužky česneku 1 lžíce rajčatového protlaku bazalka oregano sůl pepř mletý 3 rajčata nebo 1 konzerva loupaných vcelku hladká mouka 1 lžička zelená cibulka 2 žampiony žampiony 2ks suché bílé víno nebo voda na podlití BEŠAMEL: 2 lžíce másla 2 lžíce hladké mouky 500 ml mléka špetka muškátového květu 4 lžíce strouhaného sýra

sůl

Postup:

Na hlubší pánvi rozehřejeme olej, přidáme najemno nakrájenou cibuli, orestujeme do sklovata, přidáme mleté maso a za stálého míchání restujeme, až je maso oddělené od sebe a cibulka začíná zlátnout. Pak vsypeme najemno nakrájený česnek, přidáme protlak, rajčata, orestujeme, okořeníme, přidáme bylinky nakrájené nahrubo, nakrájené žampiony, zasypeme moukou, zamícháme a mírně podlijeme vínem/vodou a necháme dusit. Dle potřeby jemně podléváme a dosolíme. Do měkého masa přidáme nakrájenou zelenou cibulku. Směs musí zůstat šťavnatá, ale nesmí „plavat“ v omáčce. Dáme prochladnout. Mezitím si připravíme bešamel: do rozehřátého másla vmícháme mouku, za stálého míchání(aby se neutvořili hrudky)zalijeme mlékem, osolíme, povaříme na hladkou omáčku a ochutíme muškátovým květem. Vypneme a necháme na sporáku připravené na vmíchání sýra. Neuvařené cannelloni plníme prochladlou směsí a skládáme vedle sebe do máslem vymazaného pekáčku, lépe do menšího do dvou vrstev. Když máme první vrstvu hotovou, ohřejeme bešamel a vmícháme strouhaný sýr. Až se rozpustí nalijeme část omáčky na vrstvu těstovin, pekáčkem jemně zahýbáme aby se omáčka dostala mezi těstoviny a navrstvíme další plněné cannelloni a zalijeme zbytkem bešamelu. (Je dobré mít omáčku kousek nad poslední vrstvu těstovin, nepřipékají se). Navrch můžeme plněné canelloni ještě poklást plátky sýra a dáme zapéct do předehřáté trouby na 175°C asi na 20-40 minut dorůžova. Prvních 10 minut zapékáme plněné canelloni pod pokličkou a na zbytek doby odklopíme. Doba pečení je závislá na tom, jak máme vysokou vrstvu v pekáčku.

O receptu Zapečené plněné cannelloni 29.09.2011 29.09.2011 51x

bibi



1

Zapečené plněné cannelloni

Poslední související příspěvky v diskusním fóru

Jaké jednoduché cukroví by jste doporučili?

Copyright © 2023 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang