Počet osob:
4
Doba přípravy:
50 minut
Ingredience:
200 g tofu 2 PL oleje 1 mrkev 1 cm kořenu zázvoru 3 šalotky 1200 ml zeleninového vývaru 2 PL sojové omáčky 2 PL sherry 1 PL cukru 120 g hlávkového salátu sůl pepř
Postup:
Tofu si nakrájíme na kostičky, mrkev na tenké plátky, kořen zázvoru také a šalotku na kolečka. Na rozehřátém oleji osmahneme tofu dohněda, vyjmeme a dáme okapat na papírový ubrousek. Do oleje nyní dáme mrkev, zázvorový kořen a šalotku, rychle osmahneme. Přidáme zeleninový vývar, sojovou omáčku, sherry a cukr. Přivedeme k varu a asi minutu povaříme, přidáme salát, tofu, dochutíme dle vlastního uvážení solí a pepřem a můžeme podávat.
O receptu Polévka z hlávkového salátu a tofu 20.12.2011 20.12.2011 10x
Polévka z hlávkového salátu a tofu