Polévka z hlávkového salátu a tofu – recept

Polévka ze salátu a tofu je chutný a zdravý pokrm, který kombinuje svěžest salátu s tofu bohatým na bílkoviny. Tato polévka se snadno připravuje a je plná chutí, takže je ideální volbou pro rychlé a výživné jídlo.

Ingredience:

  • 1 polévkovou lžíci rostlinného oleje
  • 1 malá cibule nakrájená na kostičky
  • 2 stroužky česneku, mleté
  • 1 šálek žampionů nakrájených na plátky
  • 1 šálek tvrdého tofu nakrájeného na kostičky
  • 4 šálky zeleninového vývaru
  • 2 šálky hlávkového salátu, nahrubo nakrájeného
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • sůl a pepř podle chuti
  • nasekaná zelená cibulka nebo koriandr

Postup:

Rostlinný olej rozehřejte ve velkém hrnci na mírném ohni. Do hrnce přidejte na kostičky nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek a smažte je, dokud nezprůsvitní a nezavoní.

Do hrnce přidejte na plátky nakrájené houby a na kostičky nakrájené tofu a vařte několik minut, dokud houby nezačnou měknout.

Přilijte zeleninový vývar a přiveďte ho k varu. Snižte teplotu na minimum a nechte vařit asi 10 minut. Do hrnce přidejte nakrájený salát a vařte další 2-3 minuty, dokud salát nezvadne.

Vmíchejte sójovou omáčku a podle chuti osolte a opepřete. Odstavte hrnec z ohně a nechte polévku mírně vychladnout.

Použijte ponorný mixér nebo část polévky přendejte do mixéru a rozmixujte dohladka. Postup opakujte, dokud nebude celá polévka rozmixována na požadovanou konzistenci.

Rozmixovanou polévku vraťte do hrnce a mírně ji zahřejte. Ochutnejte a podle potřeby upravte koření. Polévku ze salátu a tofu podávejte horkou, podle potřeby ozdobenou nasekanou zelenou cibulkou nebo koriandrem.

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang