Topinky s kuřecím masem – recept

Topinky s kuřecím masem jsou chutným a všestranným receptem, který nabízí různé chutě a textury, které zvýrazní chuť kuřecího masa. Ať už kuře grilujete, pečete nebo smažíte, přidáním kreativních zálivek nebo kombinace zeleniny ho můžete posunout na vyšší úroveň.

Křupavá topinka obložená pikantní masovou směsí, nezní to skvěle? S naším receptem tuto dobrotu připravíte snadno a rychle doma. Hodí se jako večeře, ale i jako chuťovka třeba k pivu nebo na párty, jen opatrně s česnekem.

Ingredience:

  • 4 kuřecí prsa bez kůže a kostí
  • 1 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř podle chuti
  • 1 šálek rajčatové omáčky
  • 1 šálek strouhaného sýra mozzarella
  • 1/4 šálku nakrájených černých oliv
  • 1/4 šálku nakrájené zelené papriky
  • 1/4 šálku nakrájené červené cibule
  • 1/4 hrnku nakrájených žampionů
  • 1/4 šálku nakrájených cherry rajčat
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1 lžička sušené bazalky

Postup:

  1. Předehřejte troubu na 200 °C. Na pánvi rozehřejte olivový olej na středně vysoké teplotě. Kuřecí prsa osolte a opepřete a poté je na pánvi opečte z obou stran dohněda.
  2. Přeneste kuřecí prsa do zapékací misky a každé prso potřete rajčatovou omáčkou. Kuřecí prsa posypte rozdrobeným sýrem mozzarella.
  3. Sýr posypte černými olivami, zelenou paprikou, červenou cibulí, žampiony a cherry rajčátky. Zálivku posypte sušeným oreganem a sušenou bazalkou.
  4. Vložte zapékací misku do předehřáté trouby a pečte 20-25 minut, nebo dokud není kuře propečené a sýr roztavený a bublinkový. Vyjměte z trouby a před podáváním nechte několik minut odpočinout.

Pro lepší chuť a prezentaci můžete před podáváním ozdobit čerstvou bazalkou nebo petrželkou. Kromě toho můžete zálivku libovolně upravit pomocí své oblíbené zeleniny nebo přidat pikantní papričky jalapeňos pro zpestření.

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang