Strouhankové knedlíčky do polévky – recept

Drobenkové, někdy také strouhankové, knedlíčky jsou rychlým a snadným způsobem, jak polévkám a dušeným pokrmům dodat chuť a texturu. Tento recept je jednoduchou směsí mouky (tu je možné nahradit právě strouhankou), bylinek a másla, která se po několikaminutovém povaření v aromatickém vývaru zvedne ze lžíce a vytvoří lehké, nadýchané knedlíčky. Jsou vynikajícím doplňkem vydatné polévky nebo dušeného masa. Dobrou chuť!

Ingredience:

  • 2 šálky hladké mouky
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 1 lžička soli
  • 2 lžíce rozpuštěného másla
  • 2/3 šálku plus 2 lžíce mléka
  • 1/4 šálku parmezánu, nastrouhaného
  • 2 polévkové lžíce petrželky, jemně nasekané
  • 2 vejce

Postup:

Předehřejte troubu na 180 °C a vyložte plech pečicím papírem..

Ve velké míse smíchejte mouku, prášek do pečiva a sůl. V samostatné míse vyšlehejte rozpuštěné máslo, mléko, parmazán, petrželku a vejce, dokud se dobře nespojí.

Postupně přidávejte mokré přísady k suchým a míchejte, dokud nevznikne těsto.

Z těsta vytvarujte centimetrové kuličky a položte je na plech.

Pečte 18-20 minut, dokud nebudou zlatavě hnědé a propečené.

Strouhané knedlíčky do polévky podávejte teplé. Dobrou chuť!

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang