Karbanátky z tofu – recept

Tofu karbanátky jsou lahodnou veganskou alternativou tradičních karbanátků. Vyrábějí se z tofu bohatého na bílkoviny, které se kombinuje s aromatickými přísadami, jako jsou bylinky a koření. Tofu jsou skvělým zdrojem rostlinných bílkovin a obvykle mají méně kalorií a tuku než jejich masové protějšky. Jsou také skvělým způsobem, jak zpestřit veganská jídla.

Ingredience:

  • 2 balíčky tofu
  • 1 malá cibule, jemně nasekaná
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 šálek ovesných vloček
  • 2 polévkové lžíce droždí
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1 lžička sušené bazalky
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • sůl a černý pepř na dochucení
  • ¼ šálku nasekané čerstvé petrželky

Postup:

Předehřejte troubu na 190 °C. Ve velké míse smíchejte rozdrobené tofu, cibuli, česnek, olivový olej, ovesné vločky, droždí, sójovou omáčku, rajčatový protlak, oregano, bazalku, tymián, sůl, pepř a petrželku.

Ze směsi vytvarujte karbanátky nebo kuličky a rozložte je na pečícím papírem vyložený plech. Pečte 20 minut, v polovině pečení obraťte. V případě kuliček podávejte teplé s oblíbenou rajčatovou omáčkou a v případě karbanátků například s bramborovou kaší.

Copyright © 2023 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang