
Tofu karbanátky jsou lahodnou veganskou alternativou tradičních karbanátků. Vyrábějí se z tofu bohatého na bílkoviny, které se kombinuje s aromatickými přísadami, jako jsou bylinky a koření. Tofu jsou skvělým zdrojem rostlinných bílkovin a obvykle mají méně kalorií a tuku než jejich masové protějšky. Jsou také skvělým způsobem, jak zpestřit veganská jídla.
Ingredience:
- 2 balíčky tofu
- 1 malá cibule, jemně nasekaná
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 šálek ovesných vloček
- 2 polévkové lžíce droždí
- 2 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžička sušeného oregana
- 1 lžička sušené bazalky
- 1 lžička sušeného tymiánu
- sůl a černý pepř na dochucení
- ¼ šálku nasekané čerstvé petrželky
Postup:
Předehřejte troubu na 190 °C. Ve velké míse smíchejte rozdrobené tofu, cibuli, česnek, olivový olej, ovesné vločky, droždí, sójovou omáčku, rajčatový protlak, oregano, bazalku, tymián, sůl, pepř a petrželku.
Ze směsi vytvarujte karbanátky nebo kuličky a rozložte je na pečícím papírem vyložený plech. Pečte 20 minut, v polovině pečení obraťte. V případě kuliček podávejte teplé s oblíbenou rajčatovou omáčkou a v případě karbanátků například s bramborovou kaší.