Ceviche – recept

Zařazení:

Kuchyně:

Doba přípravy:

90 minut

Ingredience:

1/2 kg filé z platýze 1 kg limetky 4 červené chilli papričky 200 g čerstvého zázvoru 1 česnek 2 červené cibule 1/2 batáty 1l pomerančového džusu 10 ml koňaku špetka soli 200 g cukru krystal cukrová kukuřice

Postup:

Rybí filé z platýze nakrájíme na plátky asi 2×2 cm, zalijeme vymačkanou šťávou z limetek a necháme marinovat cca 1 hodinu. Česnek, zázvor a chilli papričky zbavené jadérek rozmixujeme a po hodině přidáme k naložené rybě, cibuli nakrájíme na peříčka(podélně)a přidáme také do marinády, zamícháme.

Batáty zbavíme slupky a dáme do pekáčku, zalijeme pomerančovým džusem smíchaným s cukrem a koňakem a pečeme v zvolna v troubě dokud batáty nezkaramelizují. Cukrovou kukuřici uvaříme ve slané vodě. Takto naloženou rybu podáváme s uvařenou kukuřicí a batáty.Ceviche je tradiční latinskoamerický pokrm.
O receptu Ceviche 20.08.2010 08.10.2011 258x

 

Ceviche

Copyright © 2023 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang