Pikantní delikatesa – recept

Spojení cukety a slaniny se zdá být netradiční, ovšem chuťové buňky lidských jazýčků si myslí pravý opak. Není nic lahodnějšího než svěží chuť lehké zeleniny s křupavou tučnou slaninou. Protiklady jako sever a jih, černá a bílá, yin a yang. Jsou to protiklady tak extrémní, až se přitahují.

Ingredience

  • 2 cukety
  • 300 g drůbežího masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • sůl a pepř
  • špetka chilli
  • 2 lžíce světlé jíšky
  • 2 lžíce strouhaného ementálu
  • 150 g nakrájené libové anglické slaniny

Postup

Cukety podélně rozkrojíme, vydlabeme dužinu, dužinu jemně nasekáme. Na pánvi na oleji opečeme mleté drůbeží maso, drobně nakrájenou cibuli, dužinu z cukety, nasekaný česnek, osolíme, opepříme, přidáme špetku chilli a podusíme 5 minut.

Vmícháme jíšku, strouhaný ementál, zamícháme a touto směsí naplníme vydlabané cukety, obalíme tenkými plátky libové anglické slaniny a zabalíme do alobalu. Plněné cukety v horké troubě zapékáme asi 20 minut.

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang