Kuřecí krém s kari – recept

Zařazení:

Polévky, Drůbež, Krémové polévky, Masité polévky

Počet osob:

4

Doba přípravy:

60 minut

Ingredience:

1/4 kuřete 200 ml mléka 50 g hladké mouky 50 g másla mrkev celer cibule 1 žloutek kari koření 1,4 l vody sůl

masox

Postup:

Kuře zalijeme 800 ml studenou osolenou vodou a vaříme doměkka. Ke konci vaření přidáme očištěnou kořenovou zeleninu (jednu mrkev, kousek celeru) a cibuli. Z mouky a másla si připravíme jíšku a přidáme do ní kari koření, zalijeme dalšími 600 ml vody, rozmixujeme a povaříme asi 25 minut. Polévku přecedíme, přidáme mléko, masox a nadrobno nakrájené uvařené kuřecí maso. Ještě chvíli povaříme, přidáme žloutek rozmíchaný v trošce mléka a promícháme.

O receptu Kuřecí krém s kari 27.12.2011 28.12.2011

 

Kuřecí krém s kari

Copyright © 2023 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang