Pomazánka z vepřového masa – recept

Tento recept na vepřovou pomazánku je úžasnou kombinací šťavnatého vepřového masa, krémové majonézy a pikantního koření. Křupavá textura a výrazné chutě se hodí na jakoukoli akci a všichni se k ní budou rádi vracet! Příprava je snadná a koření můžete upravit tak, aby bylo jemné nebo pikantní podle vašich představ. Podávejte ho na krekrech, opečených pita chipsech, crostini nebo křupavých plátcích chleba a sledujte, jak mizí. Dobrou chuť!

Ingredience:

  • 1 balení mletého vepřového masa
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule, mletá
  • 2 stroužky česneku, mleté
  • 2 polévkové lžíce chilli
  • 2 lžíce uzené papriky
  • 1 lžíce mletého kmínu
  • 2 lžičky sušeného oregana
  • 1/4 čajové lžičky mletého chilli chipotle
  • 1/2 šálku rajčatové omáčky
  • 2 lžíce limetkové šťávy
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
  • 2 lžíce nasekaného čerstvého koriandru
  • 2 lžíce čerstvě nastrouhaného sýra cotija na ozdobu

Postup:

Olivový olej rozehřejte na velké pánvi na středním plameni. Přidejte cibuli a česnek a smažte je do změknutí, asi 3 minuty.

Přidejte mleté vepřové maso, chilli, uzenou papriku, kmín, oregano a chilli chipotle. Vařte za častého míchání, aby se vepřové maso rozpadlo, dokud se nepropeče, asi 7 minut.

Přidejte rajčatovou omáčku a limetkovou šťávu a dochuťte solí a pepřem. Za občasného míchání vařte 10 minut.

Odstavte z ohně a vmíchejte koriandr. Podávejte teplé, případně s čerstvě nastrouhaným sýrem cotija. Dobrou chuť!

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang