Krůtí maso s párkem – recept

Zařazení:

Hlavní jídla, Omáčky, Drůbež, Uzeniny

Kuchyně:

Počet osob:

3

Doba přípravy:

50 minut

Ingredience:

250 g krůtích prsou 1 malá cibule 3 lžíce slunečnicového oleje 1 bujón 1 lžíce plnotučné hořčice 1 lžička červené papriky 3 tenké vepřové párky 1 stroužek česneku 500 ml 10% smetany na vaření

1 lžíce polohrubé mouky

Postup:

Omyté maso nakrájíme na menší kousky a oloupanou cibuli nakrájíme na drobno. Na rozehřátém oleji usmažíme cibuli do sklovita, přidáme maso a restujeme tak dlouho, dokud maso nezačne trochu zlátnout. Posypeme paprikou, zamícháme a ihned podlijeme vodou. Přidáme bujón, hořčici rozmíchanou v troše vody a dusíme, dokud maso není měkké.

Mezitím si nakrájíme tenké párky na půlkolečka a oloupaný stroužek česneku nastrouháme na jemno. K měkkému masu přidáme párky a česnek. Ve smetaně rozmícháme polohrubou mouku, omáčku zahustíme, provaříme a odstavíme. Krůtí maso s párkem podáváme s houskovým knedlíkem.

O receptu Krůtí maso s párkem 26.04.2012 03.05.2012 10x

 

Krůtí maso s párkem

Copyright © 2023 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang