Knedlíky jsou nedílnou součástí české kuchyně. Podávají se s různými omáčkami, přílohami a masem. Česká kuchyně zná kromě houskových či bramborových knedlíků také knedlíky z rohlíků s bylinkami.
Ingredience:
- 6-7 ks rohlíků
 - ½ l mléka
 - 2 vejce
 - 1 lžíce mouky
 - špetka soli
 - 5-6 lžic bylinek (petrželka, kopr, kadeřávek)
 
Postup:
Rohlíky namočíme do mléka a necháme je změknout. Poté je rozdrobíme na menší kousky do misky. Přidáme vejce, mouku, sůl a bylinky a dobře vypracujeme těsto. Z těsta tvoříme knedlíky a vkládáme je do vroucí vody.
Vaříme asi 7-10 minut do změknutí. Knedlíky servírujeme s opečenou slaninou, máslem, libovolnou omáčkou nebo čerstvou zeleninou. Připravit si můžete také nekynutý houskový knedlík, karlovarský knedlík nebo chlupaté knedlíky.


