Zařazení:
Hlavní jídla, Přílohy, Vnitřnosti
Kuchyně:
Počet osob:
4
Doba přípravy:
60 minut
Ingredience:
200 g kuřecích jater 1 palice česneku 1 lžíce sádla 4 rohlíky 3 vejce majoránka pepř sůl
Postup:
Játra a rohlíky nakrájíme na kostičky a dáme do mísy. Přidáme celá vejce, prolisovaný česnek, sůl, pepř, majoránku a nerozpuštěné sádlo. Směs důkladně promícháme a nacpeme do sáčku na tlačenku. Nezapomeneme zavázat nejdříve jeden konec, napěchovat a pak druhý konec.
Volíme menší průměr sáčku. Poté játrový knedlík vložíme do vroucí osolené vody a vaříme podle tloušťky 25 – 40minut. Tyto játrové knedlíky jsou sice trochu nezvyklé, ale opravdu výborné. Játrové knedlíky podáváme jako hlavní jídlo jen s osmaženou cibulkou, ale můžeme je podávat i jako přílohu k játrové omáčce.
O receptu Játrový knedlík paní Brouskové 26.12.2011 11.02.2012 25x
Játrový knedlík paní Brouskové