Játrový knedlík paní Brouskové – recept

Játrové knedlíčky jsou typem knedlíků z kuřecích nebo vepřových jater, které jsou oblíbené ve středoevropské a východoevropské kuchyni. Játrové knedlíčky se obvykle vaří, ale mohou se také smažit nebo podávat v polévce.

Ingredience:

  • 100 g kuřecích nebo vepřových jater
  • 1/2 cibule nakrájené na kostičky
  • 1/4 šálku másla
  • 1/2 šálku strouhanky
  • 1 vejce
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička černého pepře
  • 1/4 šálku nasekané petrželky

Postup:

Předehřejte troubu na 190 °C. V kuchyňském robotu zpracujte játra, cibuli a máslo, dokud se dobře nespojí. Směs přendejte do mísy a vmíchejte strouhanku, vejce, sůl a pepř. Mokrýma rukama vytvarujte ze směsi malé knedlíčky. Knedlíčky položte na plech a pečte 15-20 minut nebo uvařte v osolený vodě.

A jak připravit karlovarský knedlík nebo knedlík z mikrovlnky?

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang