Ingredience:
250 g starší housky 100 g hrubé mouky 2 vejce 200 ml mléka petrželová nať sůl
muškátový oříšek
Postup:
Nejdříve nakrájíme housku na kostičky. Smícháme mléko se žloutky, přidáme sůl, muškátový oříšek a hrubou mouku v takovém množství, aby vzniklo tužší, ale stále tekuté těsto. Dále přidáme petrželovou nať a těsto nalijeme na nakrájenou housku, kterou se těsto na knedlík zahustí. Vše promícháme a necháme chvíli odpočinout. Z bílků ušleháme tuhý sníh a ten pak vmícháme do těsta s houskou.
Vytvarujeme knedlíkové šišky a zabalíme je do potravinové fólie, kterou v krajích zavážeme. Fólii jemně propícháme a karlovarský knedlík dáme vařit do vroucí osolené vody.
O receptu Karlovarský knedlík 14.01.2011 11.08.2011
Karlovarský knedlík