Jablková buchta s čokoládou – recept

Kombinace jablek a pečení buchet jde ruku v ruce již staletí. Jablková buchta s čokoládou není ničím objevným, ovšem její chuť probudí i ty nejvzdálenější dětské vzpomínky na léto s babičkou.

Ingredience

  • 10 dkg másla nebo Hery
  • 2 vejce
  • lžička skořice
  • 200 g cukru
  • 250 ml mléka
  • 1 prášek do pečiva
  • 300 g polohrubé mouky
  • 100 g sekaných ořechů
  • 750 g nakrájených jablek na malé kousky

Postup

Smícháme vše dohromady, můžeme přidat kokos a rozinky, upečeme na hlubokém vymazaném vysypaném plechu při 180 stupních asi 45 minut. Po vychladnutí polijeme čokoládovou polevou. Stejně dobré jsou jablkové řezy nebo jablkové koláčky.

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang