Podmáslový chléb z domácí pekárny – recept

Výroba domácího chleba je oblíbenou kratochvílí mnoha hospodyněk. Nezabere skoro žádnou práci, vše stačí všechny přísady nasypat do domácí pekárny, která připraví vše sama. Vůně čerstvého pečiva linoucí se domácností bude krásnou odměnou za čas strávený v kuchyni.

Ingredience

  • 500 g hladké světlé mouky
  • 350 ml podmáslí
  • 1 balíček sušených kvasnic
  • 1 lžíce rozpuštěného másla
  • půl lžičky cukru
  • 1 lžička soli

Postup

Ingredience promícháme a podmáslový chléb pečeme v domácí pekárně na základní program. Po zvukovém signálu pro přidání doplňkových ingrediencí můžeme přidat nasekané ořechy, semínka, případně rozinky a cukr navíc. Lze přidat i kmín a vytvořit kmínový chléb.

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang