Tvarohový dort (nepečený) – recept

Když se řekne tvarohový dort, sliny se v ústech začnou sbíhat jaksi samovolně. Tvarohový dort zkrátka nemá konkurenci. Jeho lehká příchuť a svěžest láká nejednoho mlsouna. A i zatvrzelí příznivci slaných chutí si při pohledu na dortík pro jednou dají říct.

Ingredience

  • 250 g měkkého tvarohu
  • 250 g másla
  • 1/2 l mléka
  • 1 a 1/4 pudinkového prášku
  • 100 g cukru
  • 50 g cukru do pudinku
  • 2 žloutky
  • 2 balíčky dětských piškotů
  • čerstvé nebo zavařené ovoce
  • šlehačka

Postup

Změklé máslo, žloutky a cukr utřeme do pěny, po lžících přidáváme tvaroh a z mléka, pudinkového prášku a cukru uvařený a vychlazený pudink. Dno dortové formy vyložíme piškoty, potřeme krémem, poklademe ovocem (jahody, rozvařená jablka, kompotované meruňky, pokrájené broskve, vypeckované třešně nebo višně), na ovoce rozložíme opět piškoty a povrch potřeme krémem a urovnáme.

Naplněnou formu vložíme do chladničky a necháme do druhého dne zchladit. Pak formu rozevřeme, dort položíme na tác a ozdobíme hustě ušlehanou šlehačkou s trochou cukru, plátky čerstvého ovoce různých barev (kiwi, mandarinka, višeň či jahoda).

Tvarohový koláč dozdobíme šlehačkou, nastrouhanou čokoládou, případně lupínky mandlí či nasekanými ořechy, a podáváme.

Alternativou tohoto krému by mohl být krém z mascarpone a tvarohu.

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang