Salát z čínského zelí s jogurtovou zálivkou – recept

Čínské zelí si v české kuchyni našlo své pevné místo a jen tak něco jej odtud nevystrnadí. Právem se zabydlelo v receptech nejedné hospodyňky a kuchtíka. Nejvíce v salátových variacích.

Ingredience

  • čínské zelí
  • cibule nebo svazek jarní cibulky
  • velký jogurt (500 g)
  • cukr (2-3 lžíce podle chuti)
  • sůl a pepř
  • balzamico ocet
  • může být i olivový nebo slunečnicový olej (cca 3 lžíce)
  • hrstka petrželky a pažitky

Postup

Čínské zelí a cibuli nebo jarní cibulky nakrájíme, dáme do mísy a zalijeme zálivkou připravenou z jogurtu, který osolíme, osladíme a opepříme, okyselíme a vmícháme olej a posléze nasekanou petrželku a pažitku, promícháme. Připravujeme z vychlazených surovin, ať nemusíme dlouho čekat na vychlazení. Pro příště lze připravit také kuřecí salát z čínského zelí.


Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang