Tuňákové karbanátky – cca 10-12 kusů podle velikosti – recept

Karbanátky jsou oblíbené bez ohledu na to, z čeho jsou připravené. Smažené bochánky chutnají vždy a nikdy nezklamou. A co teprve jsou-li zhotovené z tuňáka. Radost ochutnat.

Ingredience

  • 2 konzervy tuňáka ve vlastní šťávě
  • 3 celá vejce
  • sůl a pepř
  • 1/2 lžičky červené sladké nebo pálivé papriky
  • hrst strouhanky
  • 2 lžíce dětské krupičky
  • stroužek česneku
  • 2-3 mladé jarní cibulky najemno nakrájené
  • polohrubá mouka na obalení
  • olivový olej na smažení

Postup

Konzervy omyjeme, otevřeme a slejeme z nich šťávu. Obsah vysypeme do misky a vidličkou nebo ručním mixérem rybí maso rozsekáme najemno, potom přidáme všechny další suroviny a umícháme hmotu jako na klasické karbanátky. Tvoříme karbanátky, které lehce obalíme v polohrubé mouce a smažíme na olivovém oleji.

Variace na karbanátky může být i celerová, masová, kapustová, sýrová, karbanátky z tofu, a jiné.

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang