Jablečný perník – recept

Recept na jablečný perník zní jako skvělý nápad. Je to dokonalá kombinace sladkého a kořeněného, která by se hodila na svátky. Navíc je to skvělý způsob, jak zužitkovat jablka, která někde leží navíc z podzimu. Jak si připravit výborný jablečný perník?

Ingredience:

  • 2 šálky hladké mouky
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • 1/2 lžičky mletého koření
  • 1/4 lžičky mletého muškátového oříšku
  • 1/2 šálku másla
  • 1/2 šálku světle hnědého cukru
  • 1/2 šálku melasy
  • 1 velké vejce
  • 1/2 šálku podmáslí
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 2 šálky oloupaných a nakrájených jablek

Postup:

Předehřejte troubu na 200 °C. Vymažte a vysypte moukou pekáč. Ve středně velké míse prošlehejte mouku, jedlou sodu, sůl, skořici, zázvor, nové koření a muškátový oříšek. Odstavte stranou.

Ve velké míse utřete máslo a hnědý cukr do světlé a nadýchané pěny. Přišlehejte melasu, vejce, podmáslí a vanilku. Pomalu přidávejte směs mouky a míchejte, dokud se nespojí. Vmíchejte jablka.

Těsto nalijte do připravené formy a rovnoměrně rozetřete. Pečte 25-30 minut nebo dokud špejle zapíchnutá do středu nevyjde čistá.

Před podáváním nechte perník na plechu vychladnout.

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang