Hovězí maso dušené se sójou – recept

Zařazení:

Hlavní jídla, Hovězí maso

Kuchyně:

Počet osob:

4

Doba přípravy:

90 minut

Ingredience:

600 g hovězího masa 3 -5 stroužků česneku 2 lžíce sádla 1 hrnek malých cibulek 3 lžičky gulášového koření 1 balíček sójových kostek 2 velké cibule sůl

mletý pepř

Postup:

Oloupeme a nakrájíme na drobno 2 hodně velké cibule, které usmažíme do červena na 2 lžících sádla. Přidáme hovězí maso nakrájené na kostky, 3 – 5 stroužků česneku nakrájených na plátky, zamícháme a přiklopíme pokličkou. Dusíme nejprve bez podlévání, až do vydušení na tuk. Potom přidáme oloupané cibulky, 3 vrchovaté lžičky gulášového koření a horkou vodou spařené sójové kostky. Podlijeme vodou a dusíme do změknutí masa.

Nakonec dochutíme solí a pepřem a podle potřeby hovězí maso dušené se sójou zahustíme.

Jako příloha se hodí skoro vše, jenom brambory ne.

O receptu Hovězí maso dušené se sójou 18.10.2011 18.10.2011

 

Hovězí maso dušené se sójou

Copyright © 2023 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang