Zařazení:
Kuchyně:
Počet osob:
4
Doba přípravy:
90 minut
Ingredience:
600 g hovězího masa 3 -5 stroužků česneku 2 lžíce sádla 1 hrnek malých cibulek 3 lžičky gulášového koření 1 balíček sójových kostek 2 velké cibule sůl
mletý pepř
Postup:
Oloupeme a nakrájíme na drobno 2 hodně velké cibule, které usmažíme do červena na 2 lžících sádla. Přidáme hovězí maso nakrájené na kostky, 3 – 5 stroužků česneku nakrájených na plátky, zamícháme a přiklopíme pokličkou. Dusíme nejprve bez podlévání, až do vydušení na tuk. Potom přidáme oloupané cibulky, 3 vrchovaté lžičky gulášového koření a horkou vodou spařené sójové kostky. Podlijeme vodou a dusíme do změknutí masa.
Nakonec dochutíme solí a pepřem a podle potřeby hovězí maso dušené se sójou zahustíme.
Jako příloha se hodí skoro vše, jenom brambory ne.
O receptu Hovězí maso dušené se sójou 18.10.2011 18.10.2011
Hovězí maso dušené se sójou