Zařazení:
Kuchyně:
Počet osob:
4
Doba přípravy:
90 minut
Ingredience:
600 g hovězího předního masa nebo kližky 2 palice česneku 2 lžíce plnotučné hořčice 1 lžička soli 2 velké cibule instantní tmavá jíška
2 lžíce oleje nebo sádla
Postup:
Hovězí maso nakrájíme na kostky. Oloupanou a drobně nakrájenou cibuli usmažíme do lehkého zrůžovění na troše oleje nebo sádla v tlakovém hrnci. Přidáme nakrájené hovězí maso a pomalu opékáme, dokud se šťáva z masa nevydusí a tuk se neodděluje od šťávy. Přidáme plnotučnou hořčici, zarovnanou lžičku soli a celé stroužky česneku, které se při dušení rozpadnou.
Zamícháme a zalijeme vodou tak, aby bylo hovězí z větší části ponořené. Hrnec uzavřeme a dusíme asi 1 hodinu (do změknutí masa). Podle toho, kolik potřebujeme šťávy, tak přilijeme vroucí vodu a zahustíme instantní tmavou jíškou. Pikantní hovězí s česnekem podáváme s knedlíkem, výbornou přílohou jsou i těstoviny.
Tip: Vaříme-li méně šťávy, tak méně solíme.
O receptu Pikantní hovězí s česnekem 19.10.2011 21.10.2011
Pikantní hovězí s česnekem