Zařazení:
Hlavní jídla, Vepřové maso, Zelenina, Luštěniny
Počet osob:
4
Doba přípravy:
20 minut
Ingredience:
400 g pečeného rolovaného bůčku 300 g suchých bílých fazolí olej 2 cibule 2 stroužky česneku 6 rajčat 2 červené papriky 1 lžíce oregána 1 feferonka pepř
sůl
Postup:
Propláchnuté fazole namočené den předem uvaříme doměkka a scedíme. Na rozpáleném oleji osmažíme cibuli nakrájenou na velmi drobné kousky. Přidáme prolisovaný česnek. Papriku a rajčata nakrájíme na menší kousky a přidáme k cibuli. Okořeníme oreganem, feferonkou, solí a pepřem. Orestujeme, přikryjeme a dusíme 20 minut.
Do zeleniny přidáme hotové fazole a ještě deset minut dusíme. Takto připravené fazole podáváme s pečeným rolovaným bůčkem a pečivem.
O receptu Fazole s pečeným bůčkem 18.03.2012 18.03.2012
Fazole s pečeným bůčkem