Zařazení:
Kuchyně:
Počet osob:
4
Doba přípravy:
60 minut
Ingredience:
1 celé kuře 250 g hříbků 1 lžíce rajského protlaku 300 ml bílého vína 5 stroužků česneku špetka pepře 2 špetky soli hladká mouka 1 lžíce másla
olej
Postup:
Kuře obereme od případných zbytků peří, omyjeme vodou a rozporcujeme na čtyři díly. Mouku promícháme s pepřem a solí a naporcované kuře v ochucené mouce obalíme. V kastrolu si rozpálíme olej a obalené kuře na oleji osmažíme. Poté snížíme teplotu, hrnec zakryjeme pokličkou a kuře podusíme přibližně půl hodiny.
Poté porce kuřete vyjmeme, zbylý olej vylijeme a do kastrolu dáme nadrobno nakrájené hříbky, máslo, rajčatový protlak a prolisovaný česnek. Toto vše zalijeme vínem a do směsi vložíme zpět osmažené kuře. Kastrol znovu zakryjeme a na mírném plameni necháme dále dusit, než hříbky i kuře změknou.
Když je kuřecí maso měkké a bytem se line příjemná vůně česneku, máme uvařeno a stačí pouze ochutnat a případně ještě dokořenit trochou pepře a soli. Dušené kuře na hříbcích a česneku podáváme s vařeným bramborem nebo bramborovou kaší.
O receptu Dušené kuře na hříbcích a česneku 01.01.2012 01.01.2012 36x
Dušené kuře na hříbcích a česneku