Kuře po provensálsku – recept

Kuře po provensálsku je skvělý pokrm, který je aromatický a má příjemnou rovnováhu bylinek a koření. Kombinace bylinek a zeleniny mu dodává jedinečnou chuť, která jistě potěší. Navíc je to skvělý způsob, jak být kreativní při přípravě pokrmů z kuřecího masa.

Ingredience:

  • 1 balíček provensálského koření
  • 1 kuře
  • 5 rajčat
  • 5 cibulí
  • 5 menších mrkví
  • troška olivového oleje
  • kečup

Postup:

Kuře omyjeme, rozporcujeme na osm dílů. Zeleninu nakrájíme větší kousky, mrkev na kolečka a polovinu všeho poklademe na dno pekáčku.

Na zeleninu poklademe naporcované kuře a posypeme provensálským kořením. Poklademe druhou polovinou zeleniny a zalijeme kečupem. Navrch dáme pár kapek olivového oleje a dáme péct do trouby na 170 °C na 45 min. Podáváme s jasmínovou rýží.

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang