Zařazení:
Hlavní jídla, Hovězí maso, Vepřové maso
Počet osob:
8
Doba přípravy:
80 minut
Ingredience:
800 g hovězího a 200 g vepřového (ale mix 50/50 ještě nic nezkazil) 250 g slaniny sůl půl lžičky muškátového květu lžička pepře 30 g másla
1 cibule
Postup:
Obě masa nakrájíme na kousky, které umeleme, ale každý druh odděleně. Slaninu nadrobno nakrájíme. Mleté hovězí maso nejprve propracujeme a potom smícháme se slaninou, vepřovým mletým masem a kořením. Při hnětení přidáme právě tolik vody, aby hmota byla vláčná, ale nikoli řídká. Troubu předehřejeme na 180°C.
Pekáč vymažeme máslem. Cibuli oloupeme, nasekáme a dáme do pekáče. Potom pekáč naplníme mletým masem. Povrch upravíme, aby po upečení pěkně vypadal a potřeme troškou vody. Domácí sekanou pečeme asi 60 minut.
O receptu Domácí sekaná 27.09.2011 27.09.2011
Domácí sekaná