Hovězí plátky s okurkou a smetanou – recept

Zařazení:

Hlavní jídla, Omáčky, Hovězí maso, Zelenina

Kuchyně:

Počet osob:

4

Doba přípravy:

90 minut

Ingredience:

4 hovězí plátky 1 lžíce slunečnicového oleje sůl špetka černého mletého pepře 1 stroužek česneku 1 lžíce plnotučné hořčice 1 malá sladkokyselá okurka hladká mouka

250 ml smetany na šlehání

Postup:

Plátky masa naklepeme a dáme do kastrolu na rozehřátý olej. Trochu je opečeme, obrátíme, osolíme, opepříme a přiklopíme poklicí. Maso pustí šťávu. Po vydušení šťávy přidáme nakrájený, nebo nasekaný česnek. Podlijeme vodou a plátky dusíme do měkka. V troše vody rozmícháme hořčici, okurku nakrájíme na drobno a vše přidáme k masu.

Ve studené vodě rozmícháme mouku, omáčku zahustíme a provaříme. Na závěr přilijeme smetanu, necháme přejít varem a odstavíme.

Hovězí plátky s okurkou a smetanou podáváme nejlépe s houskovým knedlíkem.

O receptu Hovězí plátky s okurkou a smetanou 02.05.2012 03.05.2012

 

Hovězí plátky s okurkou a smetanou

Copyright © 2023 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang